vanaf €39,-p.p.

Botter varen

Heerlijk een dagje botter varen? Dat kan! Vanuit het mooie Elburg bieden wij verschillende arrangementen aan waarmee je samen met je collega’s, vrienden of familie gezellig aan boord van een botter plaatsneemt. Samen genieten van een dagje uit op het water.

Deze oude vissersboten visten oorspronkelijk op de Zuiderzee, maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt voor pleziertochtjes en bedrijfsuitjes. Het type botter komt uit de tweede helft van de 18e eeuw en gaat dus al een redelijke tijd mee. De boten doen nog steeds veel hoofden draaien en zorgen gegarandeerd voor veel bekijks.

Op maat

Op een andere locatie beginnen of eindigen met de botter? Dat kan uiteraard. Wij bieden programma’s op maat aan, neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan een tocht op elektrische voertuigen rond het Veluwemeer, om daarna aansluitend op de botters te stappen. Of wanneer de boottocht voorbij is verder met de elektrische voertuigen om daarop richting een heerlijke barbecue te zoeven. Het voordeel van de elektrische voertuigen, zoals de Fat Max Kickbike en de Trikke, is dat er geen routebeperkingen zijn!

Botter varen, wat is het?

Een botter is een oude vissersboot die oorspronkelijk werd gebruikt om te vissen op de Zuiderzee. De boten stammen uit de 18e eeuw en zijn vooral gemaakt van eikenhout. Tegenwoordig worden de boten vooral gebruikt voor dagjes uit en bedrijfsfeestjes.

Wat leveren wij?

  • Een complete dag uit met een botter
  • Kapitein met ervaring en kennis over de omgeving

Tips:

  • Combineer het botter varen met de elektrische step Fat Max voor een compleet dagje uit.
  • Wij bieden programma's aan op maat, neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Arrangementen met deze activiteit

Bekijk al onze arrangementen
Botter varen icm elektrische step & luxe lunch
vanaf €74,-p.p.

Deprecated: Functie wp_make_content_images_responsive is sinds versie 5.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/outdoorcen/domains/outdoornunspeet.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5383

De Veluwe

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. De Veluwe meet ongeveer 1000 km². In tegenstelling tot het oude kwartier heeft de hedendaagse regio geen duidelijk gedefinieerde vaste grenzen. Globaal gezien ligt de regio ingesloten tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. Een gebied met een oppervlakte van 91.200 ha is aangemerkt als Natura 2000-gebied.